за насза контактfacebookgogle+youtubebez-cenzura

Теньо купил сандали на Ивета, а после я ритал до смърт и гледал как кръвта й изтича

Теньо купил сандали на Ивета, а после я ритал до смърт и гледал как кръвта й изтичаС доживотна присъда, заменена с 25 г. затвор заради признаване на вина и кръвнина от общо 350 хил. лв., в Бургас приключи делото за едно от най-бруталните убийства, извършено от семеен насилник.

27-годишният Теньо Енчев от Айтос няма да прекара целия си живот в затвора за това, че уби 19-годишната си приятелка Ивета Тинева, с която имат 3-годишен син. Мълчалив и смирен, той призна за стореното, разкая се и остави на съда да реши.

Опитният бургаски магистрат Даниел Марков наложи възможно най-тежкото наказание, което законът му позволява – доживотен затвор. Теньо бе обвинен в умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, в условията на опасен рецидив. Законът в този случай предвижда дори до живот без право на замяна, но тази присъда автоматично се изключва от възможните наказания, ако подсъдимият признае всички факти и обстоятелства по обвинителния акт.

А Теньо направи точно това и процесът срещу него приключи за часове по съкратената процудера. Освен че по този начин заобиколи възможоността никога повече да не помирише свободата,

младият мъж

си осигури

редуциране на

наказанието с 1/3

Така доживотната присъда бе заменена с 25 г. лишаване от свобода при първоначален строг режим. Същото наказание поиска наблюдаващият прокурор Ангел Ангелов. За 20 г. след редукцията пък пледира адвокатът на роднините на жертвата Златко Златев. Майката на Ивета – Димитринка Тинева, обаче заяви, че единствената справедлива присъда за убитата ѝ дъщеря е затвор до живот.

На 16 юни 2018 г. Теньо взема надника си, купува сандали на Ивета, а вечерта я води на заведение. Вкъщи двамата продължават с питиетата, като добавят и марихуана. Теньо става все по-заядлив, а забележка към Ивета, прераснала в спор за това как се грижи за сина им, отключва агресията у иначе слабичкия мъж.

Той се нахвърля върху момичето, което по никакъв начин не може да му се противопостави. Рита я с маратонките в главата, корема, ръцете и краката.

Удря я с юмруци

в лицето, при

което ѝ чупи носа

и няколко зъба Ударите в главата са толкова силни и много, че предизвикват фатална черепно-мозъчна травма, при която се получава мозъчен оток с вклиняване на ниско разположени мозъчни структури в големия тимен отвор. Тази травма е несъвместима с живота, категорични са медици.

Ивета издъхва няколко часа по-късно в УМБАЛ – Бургас. Патоанатомът д-р Косьо Янков, аутопсирал десетки жертви на убийци в дългогодишната си практика, е смразен от вида на тялото. Слабичката Ивета е буквално обезобразена и със смачкан череп, а трупът е обезкървен.

След аутопсията става ясно, че тя е била зверски ритана в корема, а юмруците на Теньо направили мозъка ѝ на пихтия. Непосредствената причина за смъртта на жената е тежък мозъчен оток, но тя има комбинирани травми по цялото тяло.

Кръвта на

жертвата

изтичала на

пода, докато

насилникът се

суетял наоколо

След фаталния побой Теньо се обажда на баба си Димитринка, с която е близък. 

Жената живее в съседно село и веднага пристига в семейния имот на ул. “Хаджи Димитър” в Айтос. Намира Ивета мъртва на пода, а внукът ѝ съобщава, че паднала по стълбите. Бабата звъни на съседка от горния етаж, после на 112 и за минути мястото почернява от полиция.

Теньо се опитва да излъже и криминалистите, но скоро си признава.

Алкохолните проби показват 1 промил в кръвта на извършителя и 0,88 промила в кръвта на жертвата.

Потвърдена е

и употребата

на наркотици

Именно тяхното въздействие при комбинацията им с алкохол сочи като възможна причина за жестокото убийство адвокатът на Теньо – Пламен Генчев, уточнявайки, че в хода на делото не е изследван ефектът от този опасен коктейл.

“Днес присъстваме на съдебно заседание за едно от най-тежките деяния, описани в Наказателния кодекс”, започва пледоарията си на 30 януари адвокат Генчев. И насочва вниманието към тежката съдба на подзащитния си.

“Теньо разбира какво е извършил и не отрича. Но това деяние е предхождано от други действия и събития в живота му, които са се трупали. Той е дете на разведени родители, роден във времето на прехода, животът му е бил изпълнен с много нерадости и болка. Може да се каже, че не е имал нормална човешка обич. Така лесно е попаднал в криминалните среди и започват кражби, наркотици”, обяснява адвокатът.

“Отидох в Айтос с надеждата да се поправя, защото в София имах постоянни проблеми, а то стана по-голяма беля. Наистина много съжалявам, чувствам изключителна вина пред роднините на Ивета”, казва в съда 27-годишният Теньо.

Той среща момичето, когато то е едва 13-годишно. По това време Ивета живее с майка си в София. Когато е на 16 г., забременява, но Теньо отново влиза в затвора. Малкият Атанас се ражда в началото на 2016 г., а бащата излиза на свобода на 7 април същата година. След известно време влюбените решават да заминат за Айтос, където бащата на Теньо има имот. Скандалите обаче не закъсняват, Теньо посяга все по-често на Ивета, която в началото мълчи от страх и желание детето ѝ да има баща. Такъв, какъвто тя никога не е имала.

Димитринка Тинева пък е многодетна майка – освен Ивета има още 3-ма сина от различни бракове. Момчетата не поддържат връзка със сестра си.

Преди да заживее в Айтос, Ивета понякога срещала най-големия си брат Валентин в столичния кв. “Надежда”, но винаги случайно. Затова и съдът отхвърли неговия иск за 60 хил. лв. кръвнина.

Постепенно Теньо изолира младата си жена от роднините ѝ. Ивета отскача много рядко до София, и то за не повече от една нощ. След убийството 3-годишният Атанас е даден за отглеждане в семейството на вуйчото на Ивета.

“Когато дойде при нас, детето беше зле. Водим го на психолог. Минаха 7 месеца от убийството, а то все още се буди нощем с плач и викове “мамо, мамо”. Един ден каза: “Теньо уби “мама Иве”, разказва Анжела Китанова, жена на вуйчото.

Семейството иска да осинови детето, но се притеснява, че бащата няма да позволи. От затвора Теньо е задействал процедура на припознаване и е извадил акт за раждане на Атанас с неговите презиме и фамилия.

“Това не е справедливо, в нашите документи момченцето е записано с имената на майка си – Атанас Иветов Тинев”, казва Анжела. Бащата ще трябва за изплати 200 хил. лв. кръвнина на сина си и 150 хил. на Димитринка Тинева.

Каква ще е съдбата на детето и ще има ли то по-голям шанс от този на родителите си, засега остава въпрос с неизвестен отговор, който времето ще напише.

Майката на убитата: Момичета, не мълчете, ако сте жертва на насилници

Ивета е търпяла заради детето. В началото отричаше, криеше дори от мен какво е ставало в Айтос. Аз се опитвах на няколко пъти да говоря с Теньо в чата, той все ме уверяваше, че всичко е наред. Но всъщност забраняваше да говори с нас. Намирах я най-вече чрез баба му, на нейния телефон звънях, защото те често бяха при нея. Бабата беше добра жена, помагаше им много и за детето, и финансово, но почина.

Все още не мога да осъзная напълно, че Ивето я няма, и с всеки изминал ден става все по-зле. Чувствам болка, много силно боли. Сякаш нещо от мен липсва. И някакво очакване – да се върне, да не е вярно.

Loading...

След това, което се случи на нас, призовавам всички момичета, жертва на насилници, да не мълчат, а веднага да потърсят помощ. Само така ще може да им се помогне, преди да е станало късно.
Източник:24часа

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Пратиха в затвора мъж със 100% инвалидност. Самолекувал се с…

Три месеца затвор ефективно получи 44-годишният Васил Тончовски от Сливен – пенсионер по болест със 100% инвалидност, подсъдим за притежание…

09 юни 2019 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Полицаи раниха деца с граната в Силистра, за 1 юни…

Три деца са пострадали при демонстрационно взривяване на светлинно-звукова граната. Районната прокуратура в Силистра ръководи досъдебното производство. Днес около 11 часа…

01 юни 2019 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Андрей Слабаков: Искаме Европа на моралните ценности и културата, а…

При огромен интерес и препълнени зали премина обиколката на кандидатите от листата на ВМРО във врачанско. След с. Чирен и гр. Мездра дойде…

24 май 2019 Политика bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Цензура! БНТ спря предизборен клип на Ангел Джамбазки с безумни…

Това е тенденциозно отношение и демонстрация на незачитане на законите на държавата от медия, която се издържа от средствата на…

23 май 2019 Политика bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Карлос Контрера: Протестиращите цигани в Бургас внушават, че са дискриминирани

Кандидатът на ВМРО посочи, че водата в квартал „Комлука“ е спряна по законен път Цигани от гетото в бургаския квартал „Комлука“…

22 май 2019 Политика bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Ангел Джамбазки за циганския протест в Бургас: Да протестираш срещу…

Водачът на листата на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки написа гневен коментар във Фейсбук страницата си относно поредната…

21 май 2019 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

ВМРО – Враца подпомогна майка на дете с увреждания

Врачанската структура на ВМРО оказа финансова помощ на Мирослава Гергова – самотна майка на дете с увреждания. Тя не може да…

20 май 2019 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Заради тях сме живи: Тримата смели мъже от Чернобил, които…

На 26 април 1986 година става нещо, което светът никога няма да забрави. В АЕЦ Чернобил, Украйна се случва най-голямата атомна авария…

19 май 2019 Свят bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Фалшив поп мята на стоп, за да благославя колите срещу…

Горнооряховчанин надянал расо, за да припечелва, стана антигерой в социалните мрежи. За 10 лв. и благословия ще се отървете от зли…

18 май 2019 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Лекари: Докога ще търпим да ни обиждат, бият, дори и…

Български лекарски съюз изразява безусловната си подкрепа към д-р Андрей Стоянов, който бе нападнат, докато изпълнява професионалните си задължения, съобщиха от организацията. На 15.05.2019 г. маскиран стрелец…

17 май 2019 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

От последните минути: Арестуваха Кирил, който уби зверски Меди!

Германската полиция задържа 24-годишния Кирил Челебиев, който бе обявен за издирване като заподозрян за убийството на съпругата му Меди, съобщи…

09 апр. 2019 Свят bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Бум на ромски бракове, изнасят се в Германия с децата

Масово се сменят и имената на децата, родени от недокументираното съжителство Млади ромски семейства от квартал "Странджа" в Айтос масово се…

11 мар. 2019 Свят bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Бившата на Плевнелиев – Юлияна го попиля: Той е един…

Юлиана Плевнелиева е заминала с по-малкия от двамата си синове от Росен Плевнелиев на 7 хиляди километра разстояние от България  Бившата…

10 мар. 2019 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

ИЗВЪНРЕДНО! Мъж преби жена си и 9-месечно си бебе

Мъж от столичния квартал Западен парк е пребил зверски съпругата си на 30 години и 9-месечното си бебе, алармираха свидетели. Съседите…

08 мар. 2019 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Родители без средно образование губят еднократната помощ при раждане. Малцинствата…

Родители без средно образование няма да получават еднократна финансова помощ при раждане в Свиленград, предаде bTV. Това реши общината. От тази…

02 мар. 2019 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

ЕДНА БЪЛГАРКА ПЛАЧЕ: Собствената й сестра я заведе за лесни…

В следващите редове ще ви запознаем с една жена, продадена и принудена да прост*туира от… сестра си. Всички данни и имена…

20 февр. 2019 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Българските власти крият, че са давани паспорти на осъдени и…

Българските власти крият, че са давани паспорти на осъдени и издирвани чужденци. Това показа разследване на Валя Ахчиева. Журналистическото разследване беше публикувано…

13 февр. 2019 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Теньо купил сандали на Ивета, а после я ритал до…

С доживотна присъда, заменена с 25 г. затвор заради признаване на вина и кръвнина от общо 350 хил. лв., в…

04 февр. 2019 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Бивш полицейски шеф и генерал от ДС се простреля и…

90-годишният генерал-майор Йордан Касабов от Шумен е починал след трагичен инцидент при прострелване. Инцидентът е станал в дома му в неделя…

21 ян. 2019 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Циганите не са българи. И не би трябвало да са…

Късно през нощта ще кажа нещо, което повечето българи си мислят, но евротолерантността ни спира: Циганите не са българи. И не…

11 ян. 2019 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Уточняваме изрично, че публикациите ни нямат за цел да разпалват расова или етническа омраза, нито да създават изкуствено етническо напрежение.

Публикациите ни не са насочени към нито един етнос и в никакъв случай не изразяват враждебност, ненавист, омраза и предразсъдъци към определена етническа група.

В материалите описваме единствено конкретни действителни случки, или конкретни престъпления, като квалификациите, които даваме, се отнасят само за конкретния престъпник /или група престъпници/.

Нашето становище е, че никой не е виновен, че е роден циганин, българин, турчин, евреин или арменец.

Става виновен само единствено тогава, когато извърши престъпление.

Против тези престъпления е и нашата борба.

За авторските права в блога

Съдържанието на bez-cenzura.org е защитено от Закона за авторско право и Наказателния кодекс.

Текстовете, публикувани bez-cenzura.org, могат да се ползват само след писмено разрешение на издателя. « Контакт с нас »

Сайтът не носи отговорност за снимки, публикации и коментари! Това е място без цензура! Ако някой се счита ощетен да се свърже с нас!