за насза контактfacebookgogle+youtubebez-cenzura

Теньо купил сандали на Ивета, а после я ритал до смърт и гледал как кръвта й изтича

Теньо купил сандали на Ивета, а после я ритал до смърт и гледал как кръвта й изтичаС доживотна присъда, заменена с 25 г. затвор заради признаване на вина и кръвнина от общо 350 хил. лв., в Бургас приключи делото за едно от най-бруталните убийства, извършено от семеен насилник.

27-годишният Теньо Енчев от Айтос няма да прекара целия си живот в затвора за това, че уби 19-годишната си приятелка Ивета Тинева, с която имат 3-годишен син. Мълчалив и смирен, той призна за стореното, разкая се и остави на съда да реши.

Опитният бургаски магистрат Даниел Марков наложи възможно най-тежкото наказание, което законът му позволява – доживотен затвор. Теньо бе обвинен в умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, в условията на опасен рецидив. Законът в този случай предвижда дори до живот без право на замяна, но тази присъда автоматично се изключва от възможните наказания, ако подсъдимият признае всички факти и обстоятелства по обвинителния акт.

А Теньо направи точно това и процесът срещу него приключи за часове по съкратената процудера. Освен че по този начин заобиколи възможоността никога повече да не помирише свободата,

младият мъж

си осигури

редуциране на

наказанието с 1/3

Така доживотната присъда бе заменена с 25 г. лишаване от свобода при първоначален строг режим. Същото наказание поиска наблюдаващият прокурор Ангел Ангелов. За 20 г. след редукцията пък пледира адвокатът на роднините на жертвата Златко Златев. Майката на Ивета – Димитринка Тинева, обаче заяви, че единствената справедлива присъда за убитата ѝ дъщеря е затвор до живот.

На 16 юни 2018 г. Теньо взема надника си, купува сандали на Ивета, а вечерта я води на заведение. Вкъщи двамата продължават с питиетата, като добавят и марихуана. Теньо става все по-заядлив, а забележка към Ивета, прераснала в спор за това как се грижи за сина им, отключва агресията у иначе слабичкия мъж.

Той се нахвърля върху момичето, което по никакъв начин не може да му се противопостави. Рита я с маратонките в главата, корема, ръцете и краката.

Удря я с юмруци

в лицето, при

което ѝ чупи носа

и няколко зъба Ударите в главата са толкова силни и много, че предизвикват фатална черепно-мозъчна травма, при която се получава мозъчен оток с вклиняване на ниско разположени мозъчни структури в големия тимен отвор. Тази травма е несъвместима с живота, категорични са медици.

Ивета издъхва няколко часа по-късно в УМБАЛ – Бургас. Патоанатомът д-р Косьо Янков, аутопсирал десетки жертви на убийци в дългогодишната си практика, е смразен от вида на тялото. Слабичката Ивета е буквално обезобразена и със смачкан череп, а трупът е обезкървен.

След аутопсията става ясно, че тя е била зверски ритана в корема, а юмруците на Теньо направили мозъка ѝ на пихтия. Непосредствената причина за смъртта на жената е тежък мозъчен оток, но тя има комбинирани травми по цялото тяло.

Кръвта на

жертвата

изтичала на

пода, докато

насилникът се

суетял наоколо

След фаталния побой Теньо се обажда на баба си Димитринка, с която е близък. 

Жената живее в съседно село и веднага пристига в семейния имот на ул. “Хаджи Димитър” в Айтос. Намира Ивета мъртва на пода, а внукът ѝ съобщава, че паднала по стълбите. Бабата звъни на съседка от горния етаж, после на 112 и за минути мястото почернява от полиция.

Теньо се опитва да излъже и криминалистите, но скоро си признава.

Алкохолните проби показват 1 промил в кръвта на извършителя и 0,88 промила в кръвта на жертвата.

Потвърдена е

и употребата

на наркотици

Именно тяхното въздействие при комбинацията им с алкохол сочи като възможна причина за жестокото убийство адвокатът на Теньо – Пламен Генчев, уточнявайки, че в хода на делото не е изследван ефектът от този опасен коктейл.

“Днес присъстваме на съдебно заседание за едно от най-тежките деяния, описани в Наказателния кодекс”, започва пледоарията си на 30 януари адвокат Генчев. И насочва вниманието към тежката съдба на подзащитния си.

“Теньо разбира какво е извършил и не отрича. Но това деяние е предхождано от други действия и събития в живота му, които са се трупали. Той е дете на разведени родители, роден във времето на прехода, животът му е бил изпълнен с много нерадости и болка. Може да се каже, че не е имал нормална човешка обич. Така лесно е попаднал в криминалните среди и започват кражби, наркотици”, обяснява адвокатът.

“Отидох в Айтос с надеждата да се поправя, защото в София имах постоянни проблеми, а то стана по-голяма беля. Наистина много съжалявам, чувствам изключителна вина пред роднините на Ивета”, казва в съда 27-годишният Теньо.

Той среща момичето, когато то е едва 13-годишно. По това време Ивета живее с майка си в София. Когато е на 16 г., забременява, но Теньо отново влиза в затвора. Малкият Атанас се ражда в началото на 2016 г., а бащата излиза на свобода на 7 април същата година. След известно време влюбените решават да заминат за Айтос, където бащата на Теньо има имот. Скандалите обаче не закъсняват, Теньо посяга все по-често на Ивета, която в началото мълчи от страх и желание детето ѝ да има баща. Такъв, какъвто тя никога не е имала.

Димитринка Тинева пък е многодетна майка – освен Ивета има още 3-ма сина от различни бракове. Момчетата не поддържат връзка със сестра си.

Преди да заживее в Айтос, Ивета понякога срещала най-големия си брат Валентин в столичния кв. “Надежда”, но винаги случайно. Затова и съдът отхвърли неговия иск за 60 хил. лв. кръвнина.

Постепенно Теньо изолира младата си жена от роднините ѝ. Ивета отскача много рядко до София, и то за не повече от една нощ. След убийството 3-годишният Атанас е даден за отглеждане в семейството на вуйчото на Ивета.

“Когато дойде при нас, детето беше зле. Водим го на психолог. Минаха 7 месеца от убийството, а то все още се буди нощем с плач и викове “мамо, мамо”. Един ден каза: “Теньо уби “мама Иве”, разказва Анжела Китанова, жена на вуйчото.

Семейството иска да осинови детето, но се притеснява, че бащата няма да позволи. От затвора Теньо е задействал процедура на припознаване и е извадил акт за раждане на Атанас с неговите презиме и фамилия.

“Това не е справедливо, в нашите документи момченцето е записано с имената на майка си – Атанас Иветов Тинев”, казва Анжела. Бащата ще трябва за изплати 200 хил. лв. кръвнина на сина си и 150 хил. на Димитринка Тинева.

Каква ще е съдбата на детето и ще има ли то по-голям шанс от този на родителите си, засега остава въпрос с неизвестен отговор, който времето ще напише.

Майката на убитата: Момичета, не мълчете, ако сте жертва на насилници

Ивета е търпяла заради детето. В началото отричаше, криеше дори от мен какво е ставало в Айтос. Аз се опитвах на няколко пъти да говоря с Теньо в чата, той все ме уверяваше, че всичко е наред. Но всъщност забраняваше да говори с нас. Намирах я най-вече чрез баба му, на нейния телефон звънях, защото те често бяха при нея. Бабата беше добра жена, помагаше им много и за детето, и финансово, но почина.

Все още не мога да осъзная напълно, че Ивето я няма, и с всеки изминал ден става все по-зле. Чувствам болка, много силно боли. Сякаш нещо от мен липсва. И някакво очакване – да се върне, да не е вярно.

Loading...

След това, което се случи на нас, призовавам всички момичета, жертва на насилници, да не мълчат, а веднага да потърсят помощ. Само така ще може да им се помогне, преди да е станало късно.
Източник:24часа

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

От последните минути: Арестуваха Кирил, който уби зверски Меди!

Германската полиция задържа 24-годишния Кирил Челебиев, който бе обявен за издирване като заподозрян за убийството на съпругата му Меди, съобщи…

09 апр. 2019 Свят bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Бум на ромски бракове, изнасят се в Германия с децата

Масово се сменят и имената на децата, родени от недокументираното съжителство Млади ромски семейства от квартал "Странджа" в Айтос масово се…

11 мар. 2019 Свят bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Бившата на Плевнелиев – Юлияна го попиля: Той е един…

Юлиана Плевнелиева е заминала с по-малкия от двамата си синове от Росен Плевнелиев на 7 хиляди километра разстояние от България  Бившата…

10 мар. 2019 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

ИЗВЪНРЕДНО! Мъж преби жена си и 9-месечно си бебе

Мъж от столичния квартал Западен парк е пребил зверски съпругата си на 30 години и 9-месечното си бебе, алармираха свидетели. Съседите…

08 мар. 2019 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Родители без средно образование губят еднократната помощ при раждане. Малцинствата…

Родители без средно образование няма да получават еднократна финансова помощ при раждане в Свиленград, предаде bTV. Това реши общината. От тази…

02 мар. 2019 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

ЕДНА БЪЛГАРКА ПЛАЧЕ: Собствената й сестра я заведе за лесни…

В следващите редове ще ви запознаем с една жена, продадена и принудена да прост*туира от… сестра си. Всички данни и имена…

20 февр. 2019 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Българските власти крият, че са давани паспорти на осъдени и…

Българските власти крият, че са давани паспорти на осъдени и издирвани чужденци. Това показа разследване на Валя Ахчиева. Журналистическото разследване беше публикувано…

13 февр. 2019 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Теньо купил сандали на Ивета, а после я ритал до…

С доживотна присъда, заменена с 25 г. затвор заради признаване на вина и кръвнина от общо 350 хил. лв., в…

04 февр. 2019 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Бивш полицейски шеф и генерал от ДС се простреля и…

90-годишният генерал-майор Йордан Касабов от Шумен е починал след трагичен инцидент при прострелване. Инцидентът е станал в дома му в неделя…

21 ян. 2019 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Циганите не са българи. И не би трябвало да са…

Късно през нощта ще кажа нещо, което повечето българи си мислят, но евротолерантността ни спира: Циганите не са българи. И не…

11 ян. 2019 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Астролози с плашеща прогноза за 2019-та: Чака ни революция, идва…

С първите дни на 2019 година започва огледално повторение на събитията от 1989-та. Това предвиждат най-добрите политически астролози в прогнозите си…

29 Дек. 2018 Свят bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Шестте ястребинчета: Разстреляни без съд на 20 декември 1943 г.

На 20 декември 1943 г. в село Ястребино са разстреляни 18 ятаци, сред които шестте деца ястребинчета Шестте ястребинчета са 6…

16 Дек. 2018 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Победа за България! Съдът реши, че ромските стипендии дискриминират всички…

С решение от 10 декември 2018 г. Административен съд – София отмени решението на Комисията за защита от дискриминация (КЗД)…

15 Дек. 2018 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Извергът и убиец на баба Петранка от Бяла черква в…

Обещавам да стоя вкъщи, да слушам баща си и когато ме повикат, да ходя да работя, каза с тих глас…

15 Дек. 2018 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

ИЗВЪНРЕДНО! Роми изнасилиха брутално и пребиха до смърт жител на…

Вчера в РУ-Тунджа е получен сигнал от МБАЛ –Ямбол за приет по спешност жител на село Завой с тежки наранявания. Незабавно…

18 окт. 2018 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

През 1944 г. само богатите имаха каруци, през 1989 дори…

При соца ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ се увеличи поне 100 пъти. От кална къща с каруца, стигнахме до апартамент с пропадането на държавата. Това…

12 сеп. 2018 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

За българското образование и унищожението на България по план!

Над 2 милиона деца са пострадали от износа на американска демокрация само в Сирия! Сакати, травмирани, повечето загубили най-близките си хора,…

11 сеп. 2018 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Бивш cъyчeниĸ нa Лилянa Павлова: Тaзи oт мaлĸa cи бeшe…

Бивш cъyчeниĸ нa Лилянa Павлова oт гoдинитe ĸaтo пиoнepчe и пocлe члeн нa ĸoмcoмoлa избyxнa в coциaлнaтa мpeжa Фeйcбyĸ c…

20 авг. 2018 Политика bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Мащабна полицейска операция в Ботевградско, задържани са 22 души

Мащабна полицейска операция по противодействие на криминалната престъпност се провежда на територията на община Ботевград. това съобщиха от МВР. Вчера…

10 авг. 2018 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

БУМ! Точно преди да го разстрелят Васко Илиев е написал…

“Ице, не обичам да говоря по телефона, затова ти пиша. Ще правя банка.” Така започва писмото на шефа на ВИС…

05 авг. 2018 България bez-cenzura.org No comments

Продължава...

Уточняваме изрично, че публикациите ни нямат за цел да разпалват расова или етническа омраза, нито да създават изкуствено етническо напрежение.

Публикациите ни не са насочени към нито един етнос и в никакъв случай не изразяват враждебност, ненавист, омраза и предразсъдъци към определена етническа група.

В материалите описваме единствено конкретни действителни случки, или конкретни престъпления, като квалификациите, които даваме, се отнасят само за конкретния престъпник /или група престъпници/.

Нашето становище е, че никой не е виновен, че е роден циганин, българин, турчин, евреин или арменец.

Става виновен само единствено тогава, когато извърши престъпление.

Против тези престъпления е и нашата борба.

За авторските права в блога

Съдържанието на bez-cenzura.org е защитено от Закона за авторско право и Наказателния кодекс.

Текстовете, публикувани bez-cenzura.org, могат да се ползват само след писмено разрешение на издателя. « Контакт с нас »

Сайтът не носи отговорност за снимки, публикации и коментари! Това е място без цензура! Ако някой се счита ощетен да се свърже с нас!